Jurnalul orei 17, 21 Martie
Jurnalul orei 17:00 21 martie 2023, 19:34 | 480

Prezentat de Vasile Luchianu

Mai mulți miniștri de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene, printre care și cel al României, au cerut sancțiuni pe numele oligarhilor pro-ruși, care încearcă să destabilizeze politic Republica Moldova și Georgia. Șeful diplomației de la București, Bogdan Aurescu, a subliniat că România lucrează deja asupra proiectului de sancțiuni.

Pachetul de legi, care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate, a fost dezbătut astăzi în cadrul unor consultări publice. Reprezentanții instituțiilor oficiale și ai societății civile s-au întrunit astăzi la Parlament, în contextul celor din urmă recomandări ale Comisiei de la Veneția. Unii participanți au cerut retragerea proiectelor de legi, pentru a fi reformulate. Deputații puterii afirmă că modificările pot fi făcute în cadrul dezbaterilor în plen.

Șoferii care transportă în mod organizat oameni la protestele inițiate de Partidul Șor sunt nemulțumiți că poliția îi oprește și îi verifică de fiecare dată. Bărbații au ieșit astăzi la un protest și au depus plângeri penale pe numele polițiștilor, care, spun ei, au comis abuzuri. Poliția afirmă însă că ”a documentat doar conducătorii unităților de transport, a căror stare tehnică nu corespundea normelor”. Manifestanții sunt însă criticați de către unii colegi. ”Nu am aduce protestatari pentru nimic în lume”, spun alți șoferi, care au ales astăzi să muncească.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie