Parada gondolelor la Veneția
Externe 5 septembrie 2023, 19:57 | 543

Bărci și gondole tradiționale italiene au defilat pe Marele Canal al Veneției pentru Regata istorică anuală a orașului. Este cea mai importantă competiție de canotaj venețian și unul dintre cele mai faimoase și apreciate evenimente din Italia.

Localnicii și turiștii s-au adunat pe malurile Marelui Canal pentru a urmări tradiționala paradă a bărcilor italiene, care se desfășoară într-o ceremonie colorată, scrie AFP. Pot fi admirate zeci de bărci multicolore tipice secolului al XVI-lea, cu gondolieri costumați, eveniment ce îi lasă pe vizitatori încântați.

Regata istorică a Veneției este un eveniment ce datează din secolul al XIII-lea și are loc la început de septembrie. Dedicată canotajului venețian, parte integrantă a identității oamenilor din zonă, regata este încheierea unei serii de concursuri, care se desfășoară pe parcursul anului în toată zona lagunei. Importanța acestui eveniment chiar și în trecut este uimitoare: de barca cu vâsle și de capacitatea celui care vâslea depindea supraviețuirea familiilor, care locuiau în lagună.

Opinia ta contează. Comentează!