Laureații premiilor Pulitzer
Externe 18 aprilie 2018, 20:21 | 1809

Au fost decernate premiile Pulitzer 2018, cele mai importante în lumea jurnalismului. În acest an, scandalul sexual de la Hollywood a fost subiectul, care le-a adus mai multor ziariști mult-râvnitele trofee. Implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale americane a fost, de asemenea, un bun prilej pentru participarea la concurs.

Cea mai importantă categorie a premiilor Pulitzer, cea a jurnalismului în serviciul public, a fost decernată autorilor articolelor care au declanșat scandalul sexual Harvey Weinstein. Este vorba despre trei ziariști de la „The New York Times” și „New Yorker”. Anunțul a fost făcut tradițional la Universitatea Columbia din New York.

„New York Times” și „Washington Post” împart premiul la categoria jurnalism național, pentru anchetele lor asupra ingerinței Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Agenția de știri „Reuters” și-a adjudecat două premii Pulitzer, la categoriile „Jurnalism internaţional” și „fotojurnalism”. Anunțul laureaților premiilor Pulitzer a fost marcat și de o premieră la secțiunea muzicii, care în acest an a mers la rapperul american Kendrick Lamar. Până acum, au primit astfel de premii doar interpreţi de muzică clasică sau jazz.

Premiile Pulitzer se ridică la 15 mii de dolari. Acestea au fost instituite la începutul secolului 20 de către jurnalistul american Joseph Pulitzer și sunt acordate anual pentru merite deosebite în jurnalism, literatură şi compoziţie muzicală în Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!