Image-Description
Un protestatar a aruncat cu ouă în premierul Australiei în cursul unui eveniment electoral
Externe 7 mai 2019, 13:00 | 947

Un protestatar a aruncat cu ouă în premierul Australiei, Scott Morrison, în cursul unui eveniment electoral, o tânără fiind reţinută în acest caz, informează postul BBC News, citând presa locală.

Incidentul s-a petrecut astăzi la un eveniment electoral desfăşurat în Albury, la aproximativ 330 de kilometri sud-est de Canberra. Nicio persoană nu a fost rănită.

Un ou, care însă nu s-a spart, l-a lovit uşor pe Morrison în cap, potrivit presei australiene. Premierul a calificat acţiunea drept "plină de laşitate" şi a lăudat intervenţia promptă a personalului său de securitate.

Morrison nu este primul politician australian implicat anul acesta de un astfel de incident.

În luna martie, senatorul Fraser Anning (extremă-dreapta) a fost atacat cu ouă după ce a făcut o serie de comentarii controversate despre atentatele de la două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă.

Zeci de milioane de australieni urmează să se prezinte pe data de 18 mai la urne pentru a alege membrii Parlamentului de la Canberra.

Votul în Australia este obligatoriu pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani, iar cei care nu votează riscă să fie amendaţi.

Opinia ta contează. Comentează!