Neutralitatea trebuie protejată, afirmă ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon
Social 22 martie 2024, 20:30 | 206

Guvernul de la Chișinău a semnat pentru prelungirea Memorandumului de cooperare bilaterală cu statul american Carolina de Nord. Cu această ocazie, am discutat cu ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon, și secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, despre statutul de neutralitate și consolidarea apărării Republicii Moldova.

ELAINE F. MARSHALL, secretar de Stat al Carolinei de Nord: "Garda a fost instruită și a avut exerciții comune cu Armata Republicii Moldova pe subiecte cum ar fi deminarea terenurilor, ca ele să nu explodeze, dar au fost instruiți și cum să intervină medical, pentru a acorda primul ajutor medical."

KENT D. LOGSDON, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău: "SUA întotdeauna au susținut integritatea teritorială și neutralitatea constituțională Republicii Moldova. Dar cred că la fel am văzut că doar să spui că ești neutru nu este suficient și cred că în ultimii doi ani noi am văzut o discuție în societate despre ceea ce înseamnă să fii neutru de fapt și cum protejezi această neutralitate."

Interviul integral îl puteți urmări sâmbătă, 23 martie, în cadrul emisiunii Jurnalul Săptămânii, de la ora 19:00, la Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!