Jurnalul orei 17, 20 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 20 octombrie 2023, 18:54 | 936

Prezentat de Vasile Luchianu

Pentru prima dată în 11 ani de existenţă, ”Festivalul Internaţional de Literatură şi Traduceri Iaşi” ajunge la Chişinău, în cadrul unui proiect inedit. Trenul literar, care a pornit la ora 12 din Iași, a ajuns în urmă cu puțin timp la Gară.

Și-au prezentat munițiile și tehnica pe care o folosesc zi de zi, dar și măiestria în lupte corp la corp. Militarii Brigăzii nr. 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” au marcat în acest mod 31 de ani de la fondarea unității. Evenimentul a fost „încununat” de o paradă, iar unii militari au primit și distincții pentru efortul și dedicația de care dau dovadă.

Președintele Joe Biden le-a cerut americanilor să cheltuiască miliarde de dolari în plus pentru a ajuta Israelul să lupte împotriva grupării teroriste Hamas. Într-un discurs televizat de la Casa Albă, Biden a comparat războiul Rusiei din Ucraina cu războiul dintre Hamas și Israel, îndemnând Congresul să susțină un pachet de ajutor viitor atât pentru Israel, cât și pentru Ucraina. "Vladimir Putin vrea să șteargă Ucraina de pe hartă, precum Hamas vrea să șteargă Israel de pe hartă", a punctat și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie