Rușii continuă să atace pozițiile apărătorilor ucraineni din estul Ucrainei, lupte violente se dau pentru orașul Bahmut
Externe 17 aprilie 2023, 20:03 | 376

În timp ce creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele, armata rusă continuă să atace pozițiile apărătorilor ucraineni din estul Ucrainei. Lupte violente se dau pentru orașul strategic Bahmut. Credincioșii marchează sărbătoarea Învierii Lui Isus Hristos așa cum pot. În satul Lukașivka din regiunea Cernigov, eliberat acum un an de către forțele ucrainene, oamenii au mers la biserica lor, lăcaș care a fost distrus de război, scrie Reuters.

Acești creștini ortodocși ucraineni sărbătoresc Paștele într-o biserică distrusă.

Încercarea lui Vladimir Putin de a demoraliza ucrainenii eșuează, scrie CBS.

Au marcat Paștele și cei fugiți din calea bombelor rusești. O mică biserică ucraineană din Varșovia a organizat un prânz de Paște, adunând cel puțin o mie de ucraineni, dar și alți refugiați veniți în oraș la începutul invaziei ruse, scrie AFP.

Între timp, pe linia de front, în Bahmut se duc bătălii pentru fiecare centimetru de pământ ucrainean. Iar președintele Volodimir Zelenski a declarat în mesajul său pascal că în pofida faptului că Rusia a pornit un război pe pământul Ucrainei, cetățenii ucraineni și-au păstrat lumina din suflet, lumină care prin unitate va aduce victoria. "Simbolul principal al sărbătorii Învierii Domnului este victoria: victoria binelui, victoria adevărului, victoria vieții. Sărbătorim Paștele cu o credință de neclintit în ireversibilitatea acestor victorii", a subliniat Zelenski.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Acum un an, în această zi ne-am rugat cu toții ca Ucraina să reziste. Astăzi ne rugăm pentru ca Ucraina să câștige. Nu doar așteptăm și cerem, ci câștigăm și creăm noi înșine această victorie. 417 zile. Am parcurs deja un drum lung. Poate cel mai dificil dintre obiective este înainte. Îl vom depăși. Și împreună vom întâlni zorii. Când va răsări soarele în toată țara noastră."

"Cu toată puterea noastră, luptăm pentru pământul nostru și cerem ajutorul forțelor cerești. În sute de rugăciuni pe care strămoșii noștri le-au spus înainte de luptă, care îi ajută pe soldații noștri și îi protejează astăzi", a mai punctat Zelenski.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Mă voi îmbrăca cu Giulgiul lui Isus Hristos. Pielea mea este o coajă de fier, sângele meu este minereu puternic, osul meu este o sabie de Damasc. Sunt mai rapid decât o săgeată, mai alert decât un șoim. Armura este pe mine. Domnul este cu mine. Pentru mâine. Pentru zori cu linişte. Pentru victorie. Pentru Ucraina. Hristos a înviat! El a Înviat într-adevăr! "

Opinia ta contează. Comentează!