Image-Description
Incident aeronautic pe Aeroportul Chișinău. Autoritățile spun că a fost „o eroare umană”
Social 2 octombrie 2019, 15:49 | 1633

Autoritatea Aeronautică Civilă recunoaște că, la 30 septembrie, ora 16.00, a avut loc un incident aeronautic pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În timpul decolării unei aeronave, la capătul pistei de decolare, operau trei automobile ale serviciului tehnic, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a procedurilor, potrivit unui comunicat al Autorității.

Instituția a venit cu aceste precizări după ce cazul a fost semnalat de fostul șef al MoldATSA, Sorin Stati, care a menționat că este vorba de aeronava Airbus 319/ER-00002 a companiei aeriene Fly One cu numarul rutei 5F 131, executa cursa KIV-VKO (Chisinau-Vnukovo/Moskova).

„Această neglijență a conducerii MoldATSA poate avea consecințe grave, la fel cum s-a întâmplat în cazul șoferiței cu Porshe-ul implicată în acel accident cumplit soldat cu decedați și răniți”, spune Sorin Stati.

Ca răspuns, Autoritatea Aeronautică Civilă a comunicat că a fost convocată Comisia permanentă pentru investigarea accidentelor și incidentelor aeronautice, care, lucrează împreună cu un grup de experți și desfășoară acțiunile de investigare a circumstanțelor incidentului.

Conform datelor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană.

Î.S “MoldATSA” a comunicat că dispecerul responsabil pentru decolare a fost suspendat din funcție până la finalizarea investigației.

Potrivit lui Sorin Stati, la 23 iunie curent, o aeronava „A 320”, care executa o cursă avia a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, era în pericol să se ciocnească în zbor cu un avion An-2, care a decolat de pe aerodromul de la Vadul lui Voda.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie