În regiunea Donețk din Ucraina, Rusia continuă să bombardeze masiv și nu neapărat cu o țintă
Externe 23 martie 2023, 20:05 | 358

Liderii Uniunii Europene se reunesc astăzi la Bruxelles în cadrul unui summit al Consiliului European. Agenda este dominată de războiul ruso-ucrainean, care necesită din partea blocului comunitar un nou sprijin de apărare pentru Ucraina și creșterea presiunii colective asupra Rusiei. Între timp, în regiunea Donețk, Rusia continuă să bombardeze masiv și nu neapărat cu o țintă. Militarii ucraineni se refugiază în pivnițe din estul orașului Ceasiv Iar, de lângă Bahmut, scrie AFP.

Convoaiele de vehicule blindate se îndreaptă cu viteză de-a lungul drumului spre și dinspre Bahmut.

Orașul Ceasiv Iar se află lângă linia de front și este supus bombardamentelor constante.

Bahmut este de mai multe luni punctul cel mai fierbinte al frontului din Ucraina.

Institutul pentru Studiul Războiului notează că vede semne că Rusia şi-a încetinit operaţiunile în Bahmut. Autoritățile de la Kiev afirmă că bătălia pentru Bahmut este una crucială pentru a reține trupele ruse.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Este o onoare pentru mine să-i susțin pe luptătorii noștri, care apără țara în cele mai dure condiții de linie de front. Am acordat premii de stat, le-am mulțumit soldaților noștri pentru curaj, pentru rezistența lor, pentru Ucraina - pe care o păstrăm datorită unor astfel de eroi. Mulțumiri fiecăruia dintre ei care luptă împotriva răului rusesc. Chiar acolo, în Donbas, în regiunea Harkov - oriunde a venit răul rusesc, este evident că statul terorist nu poate fi oprit de altceva decât de un singur lucru - victoria noastră. Și o vom asigura - victoria ucraineană."

Ieri, trupele ruse au atacat mai multe orașe ucrainene, ucigând cel puțin patru persoane, într-o lovitură cu peste 20 de drone, în regiunea Kievului. Mai mulți oameni au fost răniți.

Acum un an, Vladimir Putin a invadat Ucraina, război care până acum s-a soldat cu moarte și distrugeri masive în infrastructură. Din februarie 2022, statele membre ale Uniunii Europene au oferit Ucrainei un ajutor în valoare de 67 de miliarde de euro. De asemenea, oficialii europeni au adoptat un set fără precedent de măsuri restrictive împotriva Rusiei, care i-au afectat în mod vizibil regimul și economia. Demnitarii europeni au declarat că vor fi alături de Ucraina atât timp cât va fi necesar.

Opinia ta contează. Comentează!