”Tauktae” este cea mai puternică furtună tropicală care a lovit această regiune după mai multe decenii
Externe 18 mai 2021, 15:45 | 627

Aproximativ 125 de persoane au fost date dispărute marţi după naufragiul unei ambarcaţiuni în largul coastelor metropolei Mumbai, situată în vestul Indiei, după sosirea în această regiune a puternicului ciclon Tauktae. Marina indiană participă cu două nave şi mai multe elicoptere la o misiune de căutare şi de salvare, informează AFP.

O barjă care transporta 273 de persoane a intrat în derivă luni, când vânturi puternice s-au abătut asupra coastei occidentale a Indiei. 146 de pasageri au putut fi salvaţi în condiţii extrem de dificile pe mare, a precizat Marina indiană. Operaţiunile de salvare ar trebui să continue pe întreaga durată a zilei de marţi, a anunţat Ministerul Apărării, în pofida condiţiilor maritime complicate de violenţa extremă a ciclonului Tauktae.

Furtuna care a făcut deja cel puţin 20 de victime şi a obligat autorităţile indiene să evacueze aproape 200.000 de persoane. Ciclonul a atins uscatul în cursul zilei de luni în statul indian Gujarat, cu rafale care atingeau viteze de 185 de kilometri pe oră.

Acest ciclon - cea mai puternică furtună tropicală care a lovit această regiune după mai multe decenii - a făcut deja victime în state occidentale ale Indiei, unde vânturi cu o forţă extremă au distrus numeroase locuinţe precare, au dezrădăcinat copaci şi au culcat la sol mai mulţi stâlpi de electricitate.

Opinia ta contează. Comentează!