Doi bărbați, originari din Orhei s-au ales cu dosare penale după ce au condus autovehiculele în stare de ebrietate
Social 19 septembrie 2022, 17:43 | 316

Un tânăr a fost condamnat la 14 de pușcărie. El este acuzat că împreună cu niște amici de pahar l-a bătut până la moarte pe un alt bărbat. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Doi șoferi, originari din Orhei, s-au ales cu dosare penale după ce au condus în stare de ebrietate. Primul caz ar fi avut loc pe 17 septembrie. Un bărbat care conducea o motocicletă a fost urmărit de polițiști, după ce a refuzat să se oprească. Într-un final, a fost oprit în satul Ghetlova. Bărbatul de 42 de ani era beat, nu avea permis de conducere, iar motocicleta nu era înmatriculată. Un alt caz a avut loc pe 18 septembrie, în satul Cucuruzeni. Polițiștii l-au oprit pe conducătorul unui automobil, care circula haotic. În urma testării conducătorului de 61 de ani s-a stabilit o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,74 mg/l. Ambii bărbați urmează a fi cercetați penal.

Doi bărbați din raionul Fălești, de 23 și, respectiv, 41 de ani, au fost condamnați la patru ani închisoare, cu suspendare, pentru că au încercat să transporte ilegal în Uniunea Europeană 100 de mii de țigări. S-a întâmplat în luna august. Deși nu au fost declarate de către șofer la controlul vamal, țigările au fost depistate urmare a scanării autocamionului, care transporta mobilier. Marfa de contrabandă era acoperită cu folie de staniol. Ambii indivizi sunt din raionul Florești și rămân la libertate, așa cum judecătorul i-a condamnat la patru ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei. Procurorul de caz intenționează să conteste decizia magistraților Judecătoriei Hâncești.

Un tânăr de 22 de ani își va petrece următorii 14 ani după gratii. Potrivit anchetei, individul, împreună cu alți amici de pahar, l-ar fi bătut pe un bărbat, iar în urma leziunilor provocate victima a decedat. S-a întâmplat recent, în sectorul Ciocana. Condamnatul a mai bătut un bărbat, prieten al celui decedat. Unul dintre complicii tânărului condamnat este anunțat în căutare. Ceilalți doi sunt condamnați la închisoare - la 6 ani și cinci luni și, respectiv, la cinci ani.

Opinia ta contează. Comentează!