Image-Description
Judecătorul Sternioală, cercetat penal pentru spălare de bani, ar fi depus cerere de demisie
Justiţie 5 decembrie 2019, 11:45 | 1889

Judecătorul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală, și-a depus cererea de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, într-o emisiune la TVR Moldova.

Nagacevschi a declarat „cu privire la domnul Sternioală, din informațiie pe care le am eu, el a depus deja cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ”.

Totodată, el se arată nedumerit în legătură cu acuzațiile ce i-au fost aduse de fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, care afirmă că Fadei Nagacevschi l-ar proteja pe Oleg Sternioală.

„Doamna Stamate a fost și a votat o dată pentru ridicarea unor imunități, și hotărârea CSM-ului, ridicarea unor imunități, a fost contestată în instanța de judecată de către cel căruia i s-a ridicat imunitatea, și instanța de judecată a suspendat actul emis de către Consiliul Superior al Magistraturii, inclusiv votat de căte doamna Stamate. În situația respectivă, acel dosar pornit ar putea fi viciat datorită faptului că imunitatea ar fi fost ridicată ilegal, sau cel puțin există anumite suspiciuni”, a declarat Nagacevschi.

Amintim că Oleg Sternioală a fost reținut pe 4 noiembrie într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari. La puțin timp, însă, acesta a fost eliberat din sala de judecată, după ce magistrații au respins demersul procurorilor de aplicare a măsurii preventive – arest pentru 30 de zile.

La începutul acestei săptămâni, CSM urma să examineze demersul procurorilor privind ridicarea imunității lui Sternioală, însă ședința a fost amânată, în lipsă de cvorum.

Opinia ta contează. Comentează!