Jurnalul orei 17, 19 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 19 octombrie 2023, 20:32 | 732

Prezentat de Vasile Luchianu

Președinții american și egiptean au reușit să găsească ieri seara un acord pentru deschiderea, într-un final, a punctului de trecere a frontierei de la Rafah pentru permitea intrării ajutoarelor umanitare, în condițiile în care Fâșia Gaza este într-o situație catastrofală. Între timp, la Tel Aviv a ajuns prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul israelian.

Fiica de 15 ani a bărbatului decedat acum doi ani la întreprinderea avicolă din satul Floreni ar putea primi o indemnizație unică de deces de doar 177 de mii de lei din partea companiei la care era angajat tatăl. În urma tragediei, copila a rămas orfană. Decizia Curții de Apel Chișinău vine după ce prima instanță a decis achitarea unei despăgubiri de peste 500 de mii de lei familiei victimei. Avocatul părții vătămate spune că este o decizie „vădit ilegală” și o va contestata la Curtea Supremă de Justiție.

Guvernul de la Kiev a renunțat la glotonimul „limba moldovenească” pentru minoritatea română din Ucraina și a decretat limba română drept limbă oficială. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, în cadrul vizitei sale la Kiev. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că această decizie este un răspuns la modul în care țara sa vrea să coopereze cu România. Decizia a fost salutată și de oficialii de la Chișinău, care spun că aceasta reprezintă un semn clar al reușitei dialogului trilateral Republica Moldova – România – Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie