Image-Description
Turul II al alegerilor locale. Prezența la vot în Chișinău și în țară (LIVE)
Politic 3 noiembrie 2019, 13:08 | 3247

Prezența la vot înregistrată la ora 14 în cadrul turului II al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău a depășit ușor cota de 20%. Cei mai activi dintre alegătorii care și-au exprimat deja opțiunea rămân a fi cei din categoria de vârstă între 56 și 70 de ani - aproape 40 la sută, iar cei mai puțini care au venit la urne sunt tinerii între 18 și 25 de ani - nici măcar 4%.

De asemenea, mai active rămân femeile (peste 54%), spre deosebire de bărbați (aproape 46%).

Amintim că astăzi, 3 noiembrie, în cadrul celui de-al doilea tur al alegeilor locale generale, să fie aleși 384 de primari din totalul celor aproximativ 900 care nu au reușit să obțină peste 50 la sută din voturi în turul I al scrutinului, pe 20 octombrie.

Prezența generală la vot este de peste 24 la sută.

Cei mai activi s-au dovedit a fi, în prima jumătate a zilei, locuitorii din Dereneu din raionul Călărași, unde până la 13.00 la urme au venit peste 44% dintre alegători, iar cea mai slabă prezență s-a înregistrat în orașul Florești, unde au votat doar 12,21% dintre locuitori.

Printre suburbiile Chișinăului, cea mai bună prezență la vot a fost înregistrată la Condrița- 22%, iar cea mai slabă la Cruzești.

Președintele CEC, Dorin Cimil a anunțat că au fost înregistrate câteva cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de vot și agitație electorală în preajma secțiilor de votare. Toate cazurile au fost înregistrate și sunt investigate de Inspectoratul General al Poliției.

Opinia ta contează. Comentează!