Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” va fi transformată în Societate pe Acțiuni și rămâne în proprietatea statului
Social 24 august 2022, 20:19 | 546

„Poșta Moldovei” va fi transformată în societate pe acțiuni și va rămâne în proprietatea statului. Instituția urmează a fi modernizată - din 24 de sucursale, pe care le are acum, vor rămâne doar 11. Optimizarea prevede și reducerea numărului de angajați: aproximativ trei la sută din personal va rămâne fără un loc de muncă. Administratorul interimar al întreprinderii dă asigurări că activitatea celor 1.200 de oficii poștale nu va avea de suferit.

ROMAN COJUHARI, administrator interimar „Poșta Moldovei”: "Întreprinderea de stat va fi reorganizată în Societate pe Acțiuni. Acționar va rămâne statul Republica Moldova 100 %, iar societatea rămâne un bun nepasibil privatizării."

Potrivit lui Roman Cojuhari, instituția urmează a fi modernizată în conformitate cu cinci obiective strategice - construirea unui hub de sortare, renovarea parcului auto, dezvoltarea relațiilor informaționale, servicii poștale mobile, precum ți implementarea monedei electronice.

ROMAN COJUHARI, administrator interimar „Poșta Moldovei”: "Analiza noastră arată că menținerea a 11 sucursale teritoriale, care vor rămâne în urma reformei este mai mult decât suficient pentru asigurarea procesului administrativ. Cât ține de cele 1.200 de oficii poștale vreau să accentuez că activitatea acestora nu va fi influențată nicicum."

Administratorul interimar al întreprinderii dă asigurări că optimizarea nu va afecta mult personalul.

ROMAN COJUHARI, administrator interimar „Poșta Moldovei”: "Noi înțelegem cu regret că reorganizarea implică și optimizarea numărului de angajați. Numărul personalului optimizat va fi de până la 3%."

„Poșta Moldovei” este singurul operator cu acoperire națională, cu peste 5.000 de angajați și o rețea de peste 1200 de subdiviziuni. Agenția Proprietății Publice a anunțat pe 16 august că Întreprinderea de stat ”Poșta Moldovei” intră într-o etapă de modernizare.

Opinia ta contează. Comentează!