Femeile din Rusia care și-au pierdut soții și rudele în războiul din Ucraina au primit drept cadou blănuri din partea autorităților ruse
Externe 8 februarie 2023, 20:04 | 495

Rusoaicele care și-au pierdut soții și rudele în războiul din Ucraina au primit drept compensație... blănuri. În imaginile publicate pe internet apar femei cu zâmbet pe buze, mulțumind pentru „cadoul generos”. „Nu ne-am așteptat că vom avea o astfel de posibilitate”, au declarat ele în fața camerei.

În filmulețul publicat pe un canal de Telegram rusesc, care deseori anunță despre ajutoarele trimise armatei ruse în Donbas, apar mai multe femei aranjate într-un rând, care mulțumesc la cameră pentru 21 de blănuri primite. Hainele au fost procurate de un businessman anonim și trimise femeilor de către soția lui Igor Strelkov, unul dintre liderii militarii ai formațiunilor rusești din Donbas.

Nu este pentru prima dată când rudele soldaților ruși decedați primesc recompense din partea autorităților. Zilele trecute, în Iakutia, familiile celor mobilizați au primit carne de cerb. Iar în suburbiile Moscovei, femeile au primit câte zece kilograme de cartofi și morcovi.

Anterior, Putin anunța că guvernul va recompensa familia fiecărui soldat mort în Ucraina cu șapte milioane de ruble (aproximativ 90 de mii de euro). La un post de televiziune din Rusia a fost difuzat și un reportaj, în care oamenii povestesc cum cheltuie banii primiți drept recompensă pentru sufletele copiilor săi morți. Un bărbat, de exemplu, și-a luat o mașină ”Lada”.

Femeile din Donbas mai primesc câte zece mii de ruble, echivalentul a circa 130 de euro.

Opinia ta contează. Comentează!