Ambulanțe noi pentru Republica Moldova
Social 13 februarie 2023, 20:13 | 403

Guvernul Statelor Unite ale Americii și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație au donat Republicii Moldova 20 de ambulanțe noi. Autosanitarele, a căror valoare totală constituie 900 de mii de dolari, urmează să ajungă în 19 localități.

NIGINA ABASZADA, reprezentant rezident UNFPA: "Noi am transmis 20 de ambulanțe către Guvern și Ministerul Sănătății. Ambulanțele sunt de doua tipuri: primele vor activa în zonele rurale, iar altele - în orașe."

Reprezentanții UNFPA Moldova consideră că de acum încolo oamenii care locuiesc în zonele rurale vor avea mai mult acces la serviciile medicale de urgență. Mai ales, femeile însărcinate.

NIGINA ABASZADA, reprezentant rezident UNFPA: "Noi sperăm ca această investiție va contribui la scăderea mortalității în timpul nașterii și o să avem un număr mai mare de femei, care vor beneficia de aceste servicii."

Acest lot de ambulanțe se înscrie în eforturile continue din ultimul an al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație de a sprijini sistemul național de sănătate să facă față presiunii sporite în contextul crizei refugiaților, oferind asistență medicală de calitate populației locale și persoanelor refugiate din Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!