"Școală" gratuită de matematică
Social 2 octombrie 2023, 19:57 | 4004

În Chișinău activează o "școală" gratuită de matematică, pentru copiii pasionați de cifre. Ideea aparține profesorului Alex Leahu. Dascălul speră că gestul lui va fi o adevărată motivare pentru alții și va atrage atenția tinerilor specialiști. ”Oricând poți să încerci să faci lucrurile altfel”, spune Alex Leahu.

ALEX LEAHU, profesor de matematică: "Eu când am venit la Chișinău și am lucrat un pic profesor de matematică la un liceu, aveam clasa de a VII-a, unde am simțit pe pielea mea cum copii nu primesc suficient de mult cât ar putea. Cumva m-am gândit că e timpul ca să ofer ceva anume copiilor acești care le place matematica și ar putea să facă un pic mai mult de cât o fac."

Ideea de a face ore gratuite de matematică o avea de mai mult timp. Inițial, voia să formeze o singură clasă de a V-a, cu 20 de copii. Dar numărul doritorilor a fost mai mare și învățătorul a decis să facă trei clase. Cursurile pentru acești copii se desfășoară în fiecare weekend, în format offline.

ALEX LEAHU, profesor de matematică: "Dacă copilul vrea la baie sau să iasă, apoi el ridică așa cu mâinile și el trebuie să prindă privirea mea că eu l-am văzut, că el m-a anunțat că se duce, fără să aștepte confirmare. De exemplu am predat ceva și ei au înțeles sau nu au înțeles trebuie toți să facă așa. Și încerc să îmbin și chestii de genu acesta, dar și matematică așa mai serioasă un pic, pentru că la copii aceștia nu ai nevoie de ditamai metodologie."

Părinții elevilor care participă la orele de matematică de weekend sunt încântați de această oportunitate.

Alex Leahu ne-a spus că nu are o certitudine cu privire la ce va urma după încheierea primului curs. El consideră că totul depinde de dorința și gradul de implicare a elevilor, care vor să învețe.

Opinia ta contează. Comentează!