Jurnalul orei 17, 6 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 6 noiembrie 2023, 18:04 | 988

Prezentat de Vasile Luchianu

Actualul primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, urmează să dețină fotoliul de edil al capitalei și în următorii patru ani. Datele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală arată că acesta a obținut 50,6% din sufragii. Candidatul PAS, Lilian Carp, a fost votat de doar 28,2% dintre alegători. În afară de Chișinău, în alte 20 de orașe primarii au fost aleși din primul tur, iar în 11 orașe va fi organizat turul doi de scrutin, pe 19 noiembrie. La alegerile locale generale de ieri s-au prezentat peste un milion 147 de mii de cetățeni, ceea ce reprezintă o prezență la vot de 41,4%.

Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut cele mai multe voturi în 19 consilii raionale, arată rezultatele preliminare prezentate de autoritatea electorală. Partidul Socialiștilor va avea cel mai mare număr de consilieri în nouă raioane, iar formațiunea ”Partidul Nostru” va fi lider în doar două consilii - unul municipal și altul - raional. Partidul ”Renaștere”, PDCM și PSDE au majoritate în câte un consiliu raional. Partidul lui Ion Ceban a obținut cele mai multe voturi în Consiliul Municipal Chișinău.

Candidatul Partidului Mișcarea Alternativă Națională, Ion Ceban, care s-a ales cu peste 50% din voturile alegătorilor din Chișinău, promite că va fi primarul tuturor. Cu declarații privind rezultatele scrutinului de ieri au ieșit astăzi și reprezentanții altor formațiuni politice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie