Jurnalul orei 17, 24 Martie
Jurnalul orei 17:00 24 martie 2023, 17:24 | 673

Prezentat de Vasile Luchianu

Piața de publicitate este una viciată în Republica Moldova și din această cauză televiziunile oneste supraviețuiesc cu greu. E o problemă, a cărei rezolvare durează ani buni, afirmă reprezentanți ai instituțiilor de presă, dar și ai agențiilor de publicitate, care au participat la o dezbatere organizată de Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. Discuțiile s-au axat pe măsurătorul de audiențe și pe cifrele, care sunt prezentate de acesta.

Peste opt mii de refugiați ucraineni, stabiliți în Republica Moldova, au beneficiat de la începutul războiului ruso-ucrainean de consiliere juridică, psihologică și socială. Serviciile au fost oferite în cadrul proiectului ”Oameni implicați. Comunități solidare”, implementat de Centrul de Drept al Femeilor. Astăzi, echipa proiectului a făcut un bilanț și le-a mulțumit celor, care îi ajută pe refugiați.

Comitetul parlamentar de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova a adoptat ieri, la Bruxelles, o declarație în care solicită începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar ”până la finalul anului, după îndeplinirea celor nouă recomandări transmise de Comisia Europeană”. Membrii comitetului au solicitat și crearea unui regim special de sancțiuni pentru oligarhii pro-ruși, care provoacă destabilizări în Republica Moldova, a precizat europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie