Jurnalul orei 19, 28 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 28 aprilie 2023, 21:42 | 739

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Blocajul de la Consiliul Superior al Magistraturii a luat sfârșit. Adunarea Generală a Judecătorilor a ales astăzi noii membri permanenți ai CSM. Se întâmplă după ce Anatolie Țurcan și-a anunțat retragerea din funcția de președinte al Adunării Generale, iar Gheorghe Balan - din funcția de secretar. În locul acestora au fost votați alți judecători, iar ședința a putut avea loc. Detalii, imediat!

2. Fostul deputat român Cristian Rizea a fost extrădat aseară autorităților din România. Acesta a fost îndepărtat sub escortă și a fost preluat de către polițiștii români. Ce pedeapsă are de ispășit peste Prut Rizea, aflați în continuare!

3. Replicile tăioase au fost la ordinea zilei în ședința plenară a Parlamentului. Votarea în prima lectură a proiectului de lege, prin care sunt denunțate acordurile privind crearea și activitatea Teleradiocompaniei Interstatale „Mir”, a stârnit nemulțumirea opoziției. Ce acuzații și-au adus deputații, vă spunem la știri!

4. Scriitorul Val Butnaru și-a lansat astăzi romanul ”Spinoza. Capricii”. Este o lucrare care depășește toate formulele precedente ale prozei, afirmă criticii. Autorul vorbește despre două mari eterne întrebări, pe care oamenii și le pun mereu: care este sensul vieții și care este sensul literaturii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie