Studenții anului I de la Universitatea de Medicină și Farmacie au sărbătorit Balul Bobocilor
Social 19 octombrie 2022, 20:06 | 1847

Tradiționalul Bal al bobocilor de la Universitatea de Medicină s-a desfășurat aseară, după o pauză de doi ani, din cauza pandemiei. Proaspeții studenți au excelat într-un stil specific garderobei de acum o sută de ani. Tinerii s-au pregătit intens de concurs. ”Socializarea a fost scopul principal al evenimentului”, spun organizatorii.

Au combinat luxul, armonia și eleganța. Studenții anului I de la medicină au ales aspectul vestimentar numit stilul Gatsby, caracteristic anilor 20 ai secolului trecut.

Studenții spun că s-au pregătit intens pentru probele concursului.

Un tânăr din Botoșani participă pentru prima oară la un asemenea eveniment la universitatea din Chișinău.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină. Ppregătirile au durat trei săptămâni.

GHEORGHE BURUIANĂ președinte al Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină: "Toată această perioadă de planificare a durat maxim trei săptămâni. Tradițional, în cadrul Zilelor universității, începând de marți până vineri, noi planificam Balul Bobocilor. Anul acesta nu a fost o excepție."

EMIL CEBAN, rector al USMF: "Tradițional Balul Bobocilor este organizat tot timpul la Universitatea de Medicină. Am avut doi ani de pandemie - nu a fost făcut. Săptămâna asta a început cu Ziua universității. În programul activităților științifice, culturale, sportive este și această serată."

La Balul Bobocilor al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” au fost prezenți în jur de 750 de invitați.

Opinia ta contează. Comentează!