Jurnalul orei 19, 11 Decembrie
Jurnalul orei 19:00 11 decembrie 2023, 20:19 | 724

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. În blocurile multietajate din Chișinău sunt două mii 500 de ascensoare, dintre care mai mult de jumătate ar trebui scoase din uz și înlocuite cu altele noi. Pericolul îi pândește zilnic pe oameni, când ajung în fața liftului. Aflați la știri ce spun experții în domeniu și cu ce probleme se confruntă tehnicienii.

2. Concluziile summitului Consiliului European, care va avea loc joi și vineri, au fost deja redactate sub formă de draft, iar proiectul provizoriu al declarației finale prevede deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Poziția Ungariei este singura necunoscută.

3. Au trecut mai bine de cinci săptămâni de la alegerile locale generale, dar locuitorii satului Calfa din raionul Anenii Noi așa și nu au un primar cu acte în regulă. Asta chiar dacă a fot ales unul din primul tur cu peste 55% din voturi. Se întâmplă din cauza unui conflict între contracandidați.

4. Încă șase preoți au fost opriți de a oficia slujbe, după ce au părăsit rândurile Bisericii subordonate Patriarhiei Rusiei și au trecut la Mitropolia Basarabiei. Anunțul a fost făcut de Mitropolia Moldovei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie