Un șofer s-a ales cu dosar penal, pentru că a urcat beat la volan
Social 2 octombrie 2023, 15:34 | 347

Un șofer s-a ales cu dosar penal, pentru că a urcat beat la volan. Individul a rămas și fără mașină. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Pompierii au intervenit la lichidarea a 45 de incendii de vegetație, fiind compromise circa 540 de hectare de teren. Duminică, în apropiere de satul Roșcani, raionul Strășeni, angajații IGSU au fost alertați pentru a lichida un incendiu de vegetație pe o suprafață extinsă. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în raionul Hâncești. Acolo, focul a nimicit 25 de hectare de vegetație. Un alt caz a fost înregistrat în satul Cobusca Veche, Anenii Noi, unde angajații IGSU au reușit să stingă flăcările, care au mistuit circa 30 de hectare de vegetație. Un alt teren cu iarbă uscată pe o suprafață de 30 de hectare a fost cuprins de flăcări în satul Filipeni, raionul Leova. În acest sens, IGSU îi îndeamnă pe cetățeni să evite utilizarea focului deschis în preajma lanurilor și spațiilor forestiere, pentru prevenirea incendiilor de vegetație. Orice scânteie în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă poate duce la producerea incendiilor pe arii extinse. Potrivit datelor IGSU, pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 228 de cazuri de lichidare a incendiilor, fiind afectate 1.433 de hectare.

Un autocamion cu numere de înmatriculare în Republica Moldova s-a răsturnat pe o șosea din județul Vaslui, la 14 km de Bârlad. La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Până la sosirea pompierilor, șoferul s-a auto-evacuat. El a primit îngrijiri medicale la fața locului, după care a fost transportat la Spitalul ”Elena Beldiman” din Bârlad, având o lovitură în regiunea capului. Deocamdată, nu se cunoaște cauza exactă a accidentului. Polițiștii continuă cercetările.

Un șofer de 44 de ani s-a ales cu dosar penal. Potrivit poliției, acesta a urcat în stare de ebrietate la volan și se deplasa haotic pe străzile din Căușeni, punându-și în pericol atât propria viață cât și pe a celorlalți participanți la traficul rutier.

În timpul documentării, conducătorul auto a fost supus testării alcoolscopice. Aparatul Drager a arătat o concentrație de 1,36 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Mașina a fost dusă la parcarea specială, iar bărbatul este documentat penal pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate cu grad avansat.

Opinia ta contează. Comentează!