Condiţiile meteorologice infernale din acest an afectează deschiderea a celui mai mare festival rock din lume
Externe 2 august 2023, 20:29 | 404

Ploi neîntrerupte, pământ acoperit de noroi şi ambuteiaje, ce se întind pe mai mulţi kilometri... Condiţiile meteorologice infernale din acest an afectează deschiderea, de astăzi, a celui mai mare festival rock din lume, organizat la Wacken, o localitate din nordul Germaniei. Vremea nici nu prezintă semne de ameliorare. Din păcate, ploi masive şi furtuni sunt prevăzute să se producă într-o manieră persistentă şi în orice moment, afirmă organizatorii festivalului, ale cărui bilete au fost epuizate, scrie AFP.

Fotografii cu fani aflaţi deja la faţa locului, care se plimbă prin noroi, purtând cizme de cauciuc şi haine de ploaie sub un cer noros şi gri, au apărut pe primele pagini ale ziarelor din presa germană. Nu este un fapt rar ca ploaia să se invite la acest festival de amploare, însă situaţia din acest an este considerată "excepţională" de organizatori, care au fost nevoiţi să oprească sosirea fanilor în localitatea Wacken.

Deciziile sunt luate "de la o oră la alta", au anunţat organizatorii pe site-ul festivalului. Programat între 2 şi 5 august, acest festival în aer liber şi cunoscut sub acronimul "W.O.A.", ar urma să primească 85.000 de fani şi 150 de trupe pe opt scene diferite în perimetrul unui teren de 405 hectare, alcătuit din câmpuri agricole şi păşuni. "Din cauza cantităţilor de ploaie de aproximativ 40 de litri pe metru pătrat în decursul ultimelor 24 de ore, a stării terenurilor de camping şi a căilor de acces, zona nu a putut fi pregătită din timp", au explicat organizatorii festivalului.

Vehiculele fanilor ajunşi deja la Wacken au rămas blocate în noroi şi remorcate de tractoare spre parcări mai puţin noroioase. "Toate tractoarele din localitate sunt zi şi noapte în acţiune", au mai spus organizatorii evenimentului.

Kilometri de ambuteiaje s-au format în localităţile limitrofe celei în care are loc festivalul, care ar putea fi anulat pur şi simplu dacă aceste condiţii meteorologice dificile vor persista.

Astăzi, cu ocazia deschiderii evenimentului, organizatorii doresc să îi aducă un omagiu lui Lemmy Kilmister, fostul solist al trupei britanice Motorhead, decedat la sfârşitul anului 2015. O parte din cenuşa lui va fi transportată la locul în care se desfăşoară festivalul.

Opinia ta contează. Comentează!