Jurnalul orei 17, 16 Martie
Jurnalul orei 17:00 16 martie 2023, 20:09 | 690

Prezentat de Vasile Luchianu

Scade prețul benzinei și motorinei. Mâine, motorina va fi cu 22 de bani mai ieftină și va costa 22 de lei și 14 bani, pentru un litru. Benzina va costa 24 de lei și 86 de bani, cu 12 bani mai puțin decât astăzi.

Igor Dodon rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile și nu are dreptul să iasă din Republica Moldova. Decizia a fost luată astăzi de Curtea Supremă de Justiție, pe care Dodon o consideră ilegală. Tot astăzi, fostul președinte a solicitat permisiunea să plece în Grecia, într-un pelerinaj pe Muntele Athos. Judecătorii nu au examinat, deocamdată, această cerere.

O familie din orașul Nisporeni s-a văzut nevoită să dea mii de lei pentru un lot de pământ, numai să scape de gunoi. Ion și Tatiana Adam spun că mai bine de șase ani luptă cu o gunoiște neautorizată chiar la câțiva metri de propria locuință. Pe lângă terenul procurat, oamenii au fost nevoiți să arendeze o altă suprafață din preajmă, pentru a o putea curăța de mizerie. Cei de la primărie spun că zona este curățită frecvent, dar acțiunile întreprinse nu au niciun efect asupra unor cetățeni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie