Șoferul care a provocat accidentul de la Ghidighici, soldat cu decesul a două persoane, a fost trimis în judecată
Social 18 august 2023, 12:26 | 383

Șoferul care a provocat accidentul de la Ghidighici, soldat cu moartea unei tinere și a bebelușului ei, era beat și conducea cu viteză. Procuratura Generală anunță că dosarul a fost expediat în judecată, iar inculpatul riscă până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Într-un comuicat al Procuraturii Generale se arată că șoferul în vârstă de 33 de ani, care ar fi provocat accidentul din 9 iunie curent, a urcat beat la volan. Potrivit rechizitoriului, acesta se deplasa cu viteză excesivă pe strada Victoriei din satul Ghidighici. Bărbatul nu a manifestat prudență și nu a ținut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condițiile rutiere. Drept urmare, a intrat în coliziune cu o altă mașină în care se afla șoferița de 30 de ani, soțul ei și cei doi copii ai lor. Femeia și copilul ei de șapte luni au decedat la fața locului, iar un copil de patru ani a suferit leziuni care, potrivit raportului de expertiză medico-legală, au fost calificate drept vătămări corporale medii.

Șoferul de 33 de ani este învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, acțiune săvârșită în stare de ebrietate, care a cauzat din imprudență decesul a două persoane. El și-a recunoscut vina și riscă până la 12 ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!