Image-Description
Mesajul lui Gheorghe Petic din penitenciar, cu o zi înainte de pronunțarea sentinței
Politic 19 martie 2019, 16:00 | 5664

Preşedintele Organizației teritoriale Platforma DA Ungheni, Gheorghe Petic, aflat în penitenciarul nr. 17 din Rezina, a transmis un mesaj care a fost publicat pe contul său de Facebook.

Gheorghe Petic, care își va afla mâine sentința, face apel către opinia publică să sesizese comunitatea internațională în legătură cu ilegalitățile care ar fi comise de procurori.

„În primul rând țin să mulțumesc colegilor mei și deputaților Blocului ACUM care au fost ieri la Rezina la penitenciarul în care mă aflu. Vreau să va aduc la cunoștință ca s-au speriat tare aici de prezența domniilor voastre.

Probabil cu toții deja cunoașteți că mâine mi se pronunță sentința. De aceea, vreau să va rog pe toți cei care mă cunoașteți și dacă se poate să sesizați Ambasadele UE, organisme internaționale și presa din RM.

Ținând cont de faptul că doar implicarea organismelor internaționale ar mai putea stopa fărădelegile admise de către procurori la instrumentarea sau fabricarea dosarelor împotriva oamenilor vocali.

Miza prezenței domniilor voastre este de a da un semnal de alarmă către cei care finanțează implementarea statului de drept și a reformelor în justiția din RM. Din sursele financiare care au fost alocate unui clan oligarhic mafiot, care a transformat organele de drept din RM în scule, care au pus stăpânire pe întreaga țară. În rest să ne fie cu Doamne Ajută!”.

Reamintim că Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta respinge toate acuzațiile, declarând că este un dosar politic.

De menționat că procurorii cer ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de închisoare. Totodată, aceștia cer ca Petic să achite o amendă 65 000 de lei, cheltuieli judiciare.

Opinia ta contează. Comentează!