Taylor Swift a intrat în istorie după ce a câștigat aseară, pentru a patra oară, trofeul la categoria „Albumul anului”
Monden 5 februarie 2024, 15:51 | 300

Taylor Swift a intrat în istorie după ce a câștigat aseară, pentru a patra oară, trofeul la categoria „Albumul anului”, stabilind un record. S-a întâmplat în orașul Los Angeles, la cea de-a 66-a ediție a premiilor Grammy. O apariție-surpriză a avut Celine Dion, iar Miley Cyrus a câştigat primul ei premiu Grammy, după ce s-a impus la categoria „cea mai bună interpretare pop solo”. Femeile au fost marile câştigătoare ale galei din 2024.

TAYLOR SWIFT, cântăreață: "Acesta este cel de-al 13-lea trofeu Grammy pentru mine. Este numărul meu norocos. Nu știu dacă v-am mai zis asta. Vreau să spun mulțumesc membrilor academiei pentru faptul că au votat în asemenea mod, însă știu că modul în care a votat academia este o reflecție directă a pasiunii fanilor. Așa că, vreau să le spun mulțumesc fanilor!"

Un alt trofeu, cel la categoria „Albumul anului”, câștigat tot de Taylor Swift, a fost prezentat de către veterana muzicii pop, Celine Dion. În vârstă de 55 de ani, Dion a fost diagnosticată cu o patologie neurologică rară ce îi afectează muşchii, motiv pentru care s-a îndepărtat de lumina reflectoarelor.

CELINE DION, cântăreață: "Când spun că sunt fericită să mă aflu aici, am în vedere anume asta, din adâncul inimii mele. Cei care au fost îndeajuns de binecuvântaţi pentru a se afla aici, la premiile Grammy, nu trebuie să ia niciodată drept garantată dragostea şi bucuria extraordinare, pe care muzica le aduce în vieţile noastre şi ale oamenilor din întreaga lume."

Interpreta Miley Cyrus a plecat acasă cu un trofeu datorită piesei sale „Flowers". Premiul i-a fost înmânat de către Mariah Carey.

MILEY CYRUS, cântăreață: "O, Doamne! Stăteam blocată în ploaie și trafic, și credeam că o ratez acest moment. Asta ar fi fost în regulă, dar nu puteam să o ratez pe Mariah Carey! Acest cântec, „Flowers” este ca un fluture pentru mine. Vă mulțumesc!"

Cântăreaţa Billie Eilish a câştigat un Grammy la categoria „cântecul anului” cu single-ul "What Was I Made For?", compus pentru coloana sonoră a filmului "Barbie".

BILLIE EILISH, cântăreață: "Vă mulțumesc mult! O, Doamne, este șocant pentru mine. Mă așteptam să mă întorc și să plec. Le mulțumesc membrilor academiei. Mă simt recunoscătoare în fiecare secundă a vieții mele să fac tot ceea ce fac, iar asta e ridicol și nebunesc! De fiecare dată când sunt implicată în așa ceva, sunt pur și simplu șocată."

Premiul pentru „Cel mai bun artist debutant”, una dintre cele patru categorii majore din cadrul galelor Grammy, a fost câștigat de către cântăreața Victoria Monet.

VOCTORIA MONET, cântăreață: "Mulțumesc mamei mele, o mamă care a crescut de una singură această fată rea. Mulțumesc atât de mult. Vreau să le spun tuturor, care au un vis: vreau să priviți la acest moment ca la un exemplu. Mulțumesc, Doamne!"

Gala premiilor Grammy a impresionat și prin ținutele vedetelor, care au defilat pe covorul roșu.

Academia de Înregistrări din Statele Unite a evidențiat cele mai bune înregistrări, compoziţii muzicale şi cei mai buni artişti din intervalul 1 octombrie 2022 - 15 septembrie 2023. În total, la gala premiilor Grammy au fost decernate trofee la 94 de categorii.

Opinia ta contează. Comentează!