Cinefilii au cumpărat aproape 78.000 de bilete la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin
Monden 14 februarie 2024, 20:45 | 272

Cinefilii din capitala Germaniei au cumpărat aproape 78.000 de bilete la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Evenimentul se va desfășura între 15 și 24 februarie, și deja se vorbește despre el că va lua fața Oscarului. În sensul că filmele prezentate prezintă noutate, vioiciune și mai ales interes! Juriul principal al Berlinalei va fi prezidat de actrița Lupita Nyong’o.

Festivalul de Film de la Berlin a dezvăluit o listă întreagă de filme promițătoare pentru viitoarea sa ediție, presărată cu titluri cu vedete cunoscute în rolurile principale, cum ar fi Rooney Mara, Gael Garcia Bernal sau Cillian Murphy. Lista completă de la Berlinale reprezintă cea mai puternică selecție a festivalului din ultimii ani în ceea ce privește volumul de titluri și asigură un „covor roșu” interesant după grevele de la Hollywood.

Regizorul mexican Alonso Ruizpalacious s-a întors la Berlin cu „La Cocina”, o poveste de dragoste care are loc în bucătăria unui restaurant din Manhattan. Rooney Mara joacă rolul unei chelnerițe americane pe nume Julia, care se îndrăgostește de principalul suspect, un bucătar mexican fără documente pe nume Pedro, interpretat de Raúl Briones.

Germanul Andreas Dresen luptă pentru un Urs de Aur cu noul său film „From Hilde With Love”, o dramă din epoca nazistă, care o are pe Lisa Fries în rolul principal al unei tinere care se îndrăgostește de un luptător al rezistenței anti-naziste.

După cum s-a anunțat anterior, Adam Sandler, Carey Mulligan și Paul Dano sunt așteptați pe covorul roșu de la Berlin pentru premiera mondială a filmului „Spaceman” de la Netflix, regizat de Johan Renck, în care Sandler joacă rolul unui astronaut în pericol.

Kristen Stewart – care a prezidat anul trecut juriul de la Berlin – a revenit cu thriller-ul criminal „Love Lies Bleeding”, care a fost vizionat și la Sundance.

Un Urs de Aur onorific îi va fi acordat regizorului american Martin Scorsese, cunoscut pentru filme precum "Taxi Driver", "Raging Bull", "Goodfellas". „Pentru toţi cei care consideră cinematografia drept arta de a crea o poveste în acelaşi timp personală şi universală, Martin Scorsese este un model inegalabil. Filmele lui ne-au însoţit atât ca spectatori, cât şi ca oameni, personajele sale au trăit în noi şi au crescut în noi”, au declarat directorii Berlinalei, citați de Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!