Norvegia ne oferă 50 de milioane de euro
Economic 1 iunie 2023, 19:49 | 459

Norvegia are un pachet de sprijin financiar pentru Republica Moldova, în valoare de 50 de milioane de euro. Despre acest lucru a anunțat astăzi, la Bulboaca, premierul norvegian, Jonas Gahr Store, alături de președintele Maia Sandu. Norvegia ne ajută să facem față crizei energetice și crizei refugiaților, a declarat șeful statului.

JONAS GAHR STORE, prim-ministrul Norvegiei: "Norvegia are angajamentul să susțină dezvoltarea democratică în această parte a lumii. Alegerea oamenilor de a merge pe calea reformelor, pe calea modernizării, pe calea europeană este un pas corect și noi susținem acest lucru din punct de vedere politic. În anul 2023 am pus la dispoziție 50 de milioane de euro pentru eforturile Republicii Moldova. Noi colaborăm cu Guvernul și instituțiile internaționale, cum ar fi Banca Mondială, pentru a oferi ajutorul necesar."

Oficialul de la Oslo a declarat că apreciază organizarea summitului și că este impresionat de ospitalitatea gazdelor.

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit prim-ministrului norvegian pentru sprijinul acordat.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Vreau să mulțumesc prim-ministrului pentru sprijinul pe care îl acordă Norvegia Republicii Moldova și pentru decizia recentă, despre aceste aproximativ 50 de milioane de euro, care urmează să fie alocate Republicii Moldova. Vom discuta despre cum vor fi folosite aceste resurse, dar sunt resurse foarte importante pentru țara noastră, acum când trecem prin această perioadă complicată, care vine în urma războiului, a agresiunii Federației Ruse în Ucraina."

Jonas Gahr Store a subliniat că Republica Moldova poate conta pe sprijinul Norvegiei.

Opinia ta contează. Comentează!