Un teatru în așteptarea banilor
Cultură 26 martie 2018, 20:05 | 2619

Lipsa de bani ar putea duce la închiderea definitivă a Teatrului "Eugene Ionesco" din Chișinău. Directorul artistic al acestuia, Petru Vutcărău, a declarat astăzi presei că situația a devenit insuportabilă.

Într-o speranță că Guvernul va lua o atitudine, trupa teatrului a semnat o scrisoare deschisă în adresa ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. Actorii cred că autoritățile ar putea să reducă bugetul prevăzut pentru construcția Arenei Chișinău și să dea viață teatrului, care are aproape trei decenii de activitate.

Administrația și actorii teatrului "Eugene Ionesco" spun că trupa e la limita existenței financiare. În ultima perioadă, 40 de angajați au plecat din cauza salariilor mici. Unii muncesc în 2-3 locuri pentru a supraviețui. Chiar dacă au rămas doar două luni până la Festivalul Internațional "Bienala Teatrului "Eugene Ionesco", bugetul acestuia este unul incert.

Reprezentanții Ministerului Culturii nu au venit la conferința de presă, deși ar fi fost invitați. Purtătorul de cuvânt al Ministerului ne-a spus că nu sunt gata să vină cu o reacție, deoarece sunt în proces de documentare a celor anunțate de către actorii de la "Eugene Ionesco". Teatrul activează de 27 de ani, timp în care au fost jucate 84 de spectacole, în 20 de țări ale lumii.

Opinia ta contează. Comentează!