Vladimir Zelenski i-a îndemnat pe cetățeni la calm și a dat asigurări că armata ucraineană ripostează cu demnitate
Externe 24 februarie 2022, 18:03 | 953

Vladimir Zelenski a declarat stare de război pe întreg teritoriul Ucrainei. Liderul de la Kiev a îndemnat populația la calm și a dat asigurări că întregul sector al apărării și securității funcționează. Totodată, Zelenski s-a adresat cetățenilor Federației Ruse.

VLADIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Astăzi, Rusia a lansat o invazie în Ucraina. Putin a început un război cu Ucraina, cu întreaga lume democratică. El vrea să-mi distrugă statul. El vrea să distrugă statul nostru și tot ceea ce am construit și pentru care trăim. Fac apel către toți ucrainenii și, în primul rând, către militarii ucraineni care deja au primit asupra lor prima lovitură a dușmanului și ripostează acum cu demnitate. Noi știm care este puterea forțelor armate ale Ucrainei. Voi sunteți curajoși, sunteți de neoprit. Sunteți ucraineni. Mă adresez tuturor ucrainenilor, care se află pe pământul nostru. Nu ne panicăm!"

Într-un alt mesaj video, Vladimir Zelenski s-a adresat cetățenilor ruși și soldaților ruși. El a spus că Ucraina nu și-a dorit război, dar va fi nevoită să se apere.

Opinia ta contează. Comentează!