Ședință amânată pentru mâine
Social 12 decembrie 2018, 20:57 | 1898

Ședința de judecată în cazul șefului Organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA Gheorghe Petic a fost amânată pentru mâine. Azi, la Judecătoria Orhei urma să fie examinată schimbarea măsurii preventive, însă avocații lui Petic au cerut recuzarea judecătorului și a procurorului. Totodată, mai mulți oameni au cerut eliberarea lui Gheorghe Petic, în timp ce susținătorii Partidului Șor au organizat o contramanifestație. De asemenea, ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră susține că este torturat. Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor a respins însă acuzațiile.

La Judecătoria Orhei au venit, ca și mai înainte, susținătorii lui Gheorghe Petic.

În fața instanței au fost și susținătorii lui Ilan Șor, convinși că Petic a încălcat legea. Mulți dintre aceștia nici nu știau însă pentru ce au venit acolo.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Șor, Alina Șargu, a refuzat să discute cu reporterul nostru, invocând lipsa de timp. Gheorghe Petic a fost reținut pe 12 octombrie, în centrul orașului Ungheni, fiind învinuit de viol. Ofițerul în rezervă respinge acuzațiile și califică dosarul drept unul politic. Inițial, Gheorghe Petic a fost dus la închisoarea din Nisporeni, de unde a fost transferat la cea din Bălți, iar apoi - la Rezina. Mutarea a avut loc în baza deciziei Judecătoriei Orhei, dar apărarea lui Petic susține că nici nu a fost anunțată despre acest lucru, ceea ce este o abatere. Anterior, ofițerul în rezervă a făcut mai multe dezvăluiri despre contrabanda cu țigări, în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie