Ședință amânată pentru mâine
Social 12 decembrie 2018, 20:57 | 1906

Ședința de judecată în cazul șefului Organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA Gheorghe Petic a fost amânată pentru mâine. Azi, la Judecătoria Orhei urma să fie examinată schimbarea măsurii preventive, însă avocații lui Petic au cerut recuzarea judecătorului și a procurorului. Totodată, mai mulți oameni au cerut eliberarea lui Gheorghe Petic, în timp ce susținătorii Partidului Șor au organizat o contramanifestație. De asemenea, ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră susține că este torturat. Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor a respins însă acuzațiile.

La Judecătoria Orhei au venit, ca și mai înainte, susținătorii lui Gheorghe Petic.

În fața instanței au fost și susținătorii lui Ilan Șor, convinși că Petic a încălcat legea. Mulți dintre aceștia nici nu știau însă pentru ce au venit acolo.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Șor, Alina Șargu, a refuzat să discute cu reporterul nostru, invocând lipsa de timp. Gheorghe Petic a fost reținut pe 12 octombrie, în centrul orașului Ungheni, fiind învinuit de viol. Ofițerul în rezervă respinge acuzațiile și califică dosarul drept unul politic. Inițial, Gheorghe Petic a fost dus la închisoarea din Nisporeni, de unde a fost transferat la cea din Bălți, iar apoi - la Rezina. Mutarea a avut loc în baza deciziei Judecătoriei Orhei, dar apărarea lui Petic susține că nici nu a fost anunțată despre acest lucru, ceea ce este o abatere. Anterior, ofițerul în rezervă a făcut mai multe dezvăluiri despre contrabanda cu țigări, în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!