Descinderi masive în toată România
Externe 16 mai 2018, 19:52 | 3206

Operațiune de amploare în toată România. Procurorii DIICOT au descins în Bucureşti şi în 28 de judeţe, într-o acţiune masivă de combatere a fenomenului infracțional organizat. S-au făcut 238 de percheziții domiciliare în cadrul operațiunii „ZIUA Z”, fiind vizaţi peste 200 de suspecți.

Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, acţiunile declanşate astăzi simultan sunt rezultatul activităților derulate în 20 de cauze penale. Au fost vizate infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani. În dosar apar și numele unor persoane, care fac parte din clanul Ghenosu, bănuite de tentativă de omor şi şantaj.

La operațiunea „Ziua Z”, care a vizat destructurarea mai multor grupări de crimă organizată, au participat peste 600 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române.

Opinia ta contează. Comentează!