Trupele ruse au lansat un nou atac în Ucraina, ucigând cel puțin patru persoane, într-o lovitură cu drone, în regiunea Kievului
Externe 22 martie 2023, 15:40 | 676

Trupele ruse au atacat în această noapte mai multe orașe ucrainene, ucigând cel puțin patru persoane, într-o lovitură cu drone, în regiunea Kievului, scrie BBC. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a lansat peste 20 de drone ucigașe, precum și rachete și obuze. Astăzi, în Zaporojie s-au auzit mai multe explozii, după ce Moscova a lansat bombardamente asupra unui bloc de locuințe. Imaginile au fost publicat de către Zelenski.

Sirenele de raid aerian au răsunat în mai multe zone ale Ucrainei, iar autoritățile au îndemnat oamenii să rămână în adăposturi. Volodimir Zelenski a declarat că în Zaporojie, cităm, Rusia bombardează orașul cu sălbăticie bestială.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Se trage cu foc în zonele rezidențiale, în care locuiesc oameni obișnuiți și copii. Statul terorist caută să ne distrugă orașele, țara, oamenii. Aceasta nu trebuie să devină "doar o altă zi" în Ucraina sau oriunde altundeva în Europa sau în lume. Lumea are nevoie de mai multă unitate și hotărâre pentru a învinge teroarea rusă mai repede și pentru a proteja vieți."

Tot astăzi, Volodimir Zelenski a mers în regiunea Donețk, în zona Bahmut, unde Rusia atacă în mod constant în ultimele luni și unde se dau lupte grele. Zelenski i-a decorat pe militarii care apără orașul strategic.

Acum un an, Vladimir Putin a invadat Ucraina, război care până acum s-a soldat cu moarte și distrugeri masive în infrastructură.

Opinia ta contează. Comentează!