O familie din Mexic și-a găsit copilul răpit la naștere în urmă cu 16 ani
Externe 21 februarie 2022, 20:11 | 1076

O familie din Mexic și-a găsit copilul răpit la naștere, în urmă cu 16 ani. Jurnaliștii au fost alături de părinții băiatului chiar în momentul în care aceștia au primit vestea, care le-a schimbat viața.

ROSALIA LOPEZ, mama băiatului pierdut: "E băiatul meu! Mulțumesc!"

YASIR MACIAS, tatăl băiatului pierdut: "Sunt foarte emoționat, nu am cuvinte. Este un vis împlinit, care ne-a costat 16 ani."

Nou-născutul, pe nume Salvador, a dispărut din maternitate pe 13 decembrie 2005, fiind răpit de o femeie, care se dădea drept asistentă de pediatrie. Aceasta a intrat în spital, a luat copilul și a plecat cu un taxi. Timp de aproape 17 ani nu a existat nicio o informație nici despre răpitori, nici despre soarta copilului.

În septembrie trecut, un institut de criminalistică din Jalisco a prelucrat singura poză a lui Salvador, folosind un software de recunoaște facială, și a transmis imaginea creată poliției. Portretul a fost difuzat de diverse mass-media, iar o persoană a contactat procuratura pentru a raporta existența unui minor, care locuia în municipiul El Salto, alături de altă familie, și ale cărui semnalmente se potriveau.

LUIS MENDEZ, procuror general în Jalisco: "Am reușit să localizăm un adolescent cu caracteristicile și asemănările descrise în informațiile oferite."

Guvernatorul statului mexican Jalisco, în care a trăit în toți acești ani familia, a fost primul care a anunțat, pe Twitter, faptul că Salvador a fost găsit. Imediat la poliție s-au apropiat și bunicii băiatului.

Tânărul și presupușii părinți au făcut teste ADN, iar potrivirea genetică a fost confirmată 99,99 la sută. Deocamdată, nimeni nu a fost arestat pentru răpire.

Opinia ta contează. Comentează!