Dodon, despre miliard și Aeroport
Politic 14 mai 2020, 20:18 | 4658

Igor Dodon a lovit astăzi cu pumnul în masă, vorbind despre furtul miliardului. După ședința Consiliului Suprem de Securitate, el a ieșit în fața presei și a declarat că în dosarul fraudei bancare ”s-au înregistrat progrese substanțiale”, fără a deschide parantezele. Dodon se arată sigur că în scurt timp unii vor ajunge la pușcărie, inclusiv foști miniștri, care au fost în funcție în perioada jafului bancar. Dodon nu a dat niciun nume.

După aproape trei ore de discuții în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, convocat la Președinție, Igor Dodon a anunțat că ”pe parcursul ultimelor trei luni, Procuratura Generală a pus sub învinuire zece bancheri și au avut loc percheziții în mai multe instituții”.

Potrivit lui Dodon, vor sta în pușcărie nu doar beneficiarii finali ai fraudei bancare, dar și unii miniștri care au fost în funcție în timpul jafului.

Igor Dodon spune că s-au înregistrat progrese și la capitolul recuperării Aeroportului Internațional Chișinău, dând asigurări că peste câteva săptămâni Aeroportul va fi readus în gestiunea statului. Întâmplător sau nu, în momentul în care Dodon făcea aceste declarații, Avia Invest, concesionarul Aeroportului, anunța investiții de sute de milioane în aerogară. Într-un comunicat plasat pe site-ul oficial, compania promite ”investiţii în dezvoltarea aeroportului de 170 de milioane de euro și ajutor populaţiei de 100 de milioane de lei în contextul COVID-19”. Pe de altă parte, președintele Comisiei parlamentare care a anchetat concesionarea Aeroportului, deputatul Igor Munteanu, spune că dosarul concesionării Aeroportului trenează, iar, între timp, Avia Invest a atras Republica Moldova într-un litigiu internațional, din cauza greșelilor comise de guvernanți. Dodon a mai notat că mâine expiră starea de urgență în Republica Moldova, iar atribuțiile Comisiei pentru Situații Excepționale vor fi preluate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, care va putea să scoată sau să impună noi restricții. Potrivit lui Dodon, urmează să fie anunțat Cod Roșu în sănătatea publică. Chiar și așa, președintele spune că situația epidemiologică în Republica Moldova e mai bună decât în alte țări, iar Guvernul Chicu se descurcă bine cu gestionarea crizei pandemice. Declarațiile lui Igor Dodon vin după ce ieri a fost înregistrat un record negativ de noi cazuri de coronavirus, iar Republica Moldova înregistrează în ultima perioadă un număr mult mai mare de cazuri de infectare decât toate țările europene cu care se poate compara ca populație. 

Opinia ta contează. Comentează!