Hidrologii au emis avertizare Cod galben în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk
Meteo 17 aprilie 2024, 15:44 | 265

Hidrologii au emis avertizare Cod galben în legătură cu mărirea în continuare, până la 1500 m3 pe secundă, a deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk. Se prognozează că în perioada 17-21 aprilie, în râul Nistru, pe sectorul localităților Naslavcea-Dubăsari, va continua creșterea nivelului apei cu 1,5-2,5 metri.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează populația să fie prudentă. În locurile joase este posibilă ieșirea apei în luncă. În legătură cu timpul ploios, se prognozează că va continua creșterea nivelului apei și în râul Prut, cu 10-30 de centimetri, pe sectorul localităților Criva-Costești. Pe celelalte sectoare ale Nistrului și Prutului regimul hidrologic nu se va schimba esențial.

Pentru ziua de astăzi și pentru cea de mâine rămâne în vigoare avertizarea Cod galben de schimbare bruscă a vremii. În legătură cu deplasarea unui ciclon, vor cădea ploi puternice în localitățile de nord și centru. Vântul va avea intensificări în raioanele de sud-est, iar pe 18 aprilie, izolat cu viteze de până la 18 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 8 grade Celsius.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie