Alexandr Pînzari este noul director adjunct al Centrului Național Anticorupție
Social 18 august 2023, 08:46 | 666

Alexandr Pînzari este noul director adjunct al Centrului Național Anticorupție. Candidatura acestuia a fost aprobată de Parlament, în ședința extraordinară de astăzi. Pentru numirea lui Pînzari și-au dat votul 53 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Un deputat PAS s-a abținut de la vot.

OLESEA STAMATE: "Comisia Juridică Numiri și Imunități constată că domnul Pânzari întrunește condițiile prevăzute de legea 1104/2002 cu privire la CNA pentru numirea în funcție de director adjunct al CNA."

Proiectul de hotărâre a fost susținut doar de deputații PAS.

Locotenent-colonelul Alexandr Pînzari activează în cadrul Centrului Național Anticorupție din anul 2016 și, în prezent, ocupă funcția de șef al Direcției generale teritoriale Nord din cadrul CNA. Pînzari are diplomă de licență și de masterat în domeniul dreptului și anterior a activat la Ministerul Afacerilor Interne. Mandatul lui Pînzari de director adjunct al CNA va fi valabil pentru perioada restantă a directorului în funcție. Potrivit legislației actuale, directorul Centrului Național Anticorupție este asistat de doi adjuncți, care sunt numiți în funcție de Parlament, la propunerea directorului, pe perioada mandatului acestuia.

Opinia ta contează. Comentează!