Moldoveancă ucisă în Germania
Externe 8 iunie 2018, 19:27 | 6054

O altă tânără originară din Republica Moldova a fost ucisă în Germania. Este vorba despre o adolescentă de doar 14 ani, care de curând emigrase cu familia într-un oraș situat în apropierea Frankfurtului. Fata a fost violată și ucisă cu bestialitate, iar suspecții sunt doi imigranți. Vă avertizăm că urmează detalii ce vă pot afecta emoțional.

Potrivit presei germane, în seara zilei de 22 mai, fata de 14 ani a ieșit în oraș cu mai mulți amici și nu a mai revenit acasă. Mama adolescentei a anunțat poliția, care a demarat imediat căutările, la care au participat elicoptere și câini. Disperată, femeia a cerut ajutor și prin intermediul rețelelor de socializare și chiar i-a expediat o scrisoare cancelarului Angela Merkel.

Adolescenta originară din Republica Moldova a fost găsită abia ieri, îngropată într-un câmp, în apropierea căilor ferate din orașul Wiesbaden. Corpul neînsuflețit al fetei era mutilat. Specialiștii au mai constatat că înainte de a fi omorâtă, copila a fost violată de mai multe ori, după care a fost strangulată. Frânghia a fost găsită alături de victimă.

Doi imigranți sunt suspectați că ar fi asasinat-o pe fată. Unul dintre ei, un turc de 35 de ani, a fost reținut de poliție. Celălalt, potrivit presei locale, ar fi chiar iubitul adolescentei. Este vorba despre un refugiat din Irak, în vârstă de 20 de ani. Forțele de ordine au ajuns la această concluzie după ce un adolescent imigrant, amic al suspecților, a mers la secția de poliție și a declarat că a văzut-o pe fată ultima dată în compania lor, pe 22 mai, lângă tabăra de refugiați în care locuiau aceștia din urmă. Tânărul irakian a fost dat în urmărire internațională. Potrivit poliției, el a fugit din Germania împreună cu familia sa și cu ajutorul unor acte false ar fi ajuns în Irak. Autoritățile mai spun că individul este suspectat și de alte infracțiuni în Germania, inclusiv jaf armat și viol. Individul ar fi ajuns în Germania în 2015, într-un val de refugiați. Amintim că, luna trecută, o altă tânără originară din Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani, a fost ucisă cu sânge rece în orașul Frankfurt. Victima a fost găsită fără suflare tot într-un câmp. În acest caz, poliția a reținut un bărbat de 50 de ani, partenerul de afaceri al moldovencei.

Opinia ta contează. Comentează!