Un număr record de 8.000 de migranți au traversat înot frontiera spaniolă
Externe 19 mai 2021, 15:48 | 862

Autoritățile de la Madrid încearcă de două zile să restabilească ordinea în enclava Ceuta, din Nordul Africii. Până acum, un număr record de 8.000 de migranți au traversat înot frontiera spaniolă. Premierul Pedro Sanchez a mers ieri la fața locului, însoțit de ministrul de interne. Protestatarii din Ceuta au atacat mașina premierului atunci când el a ajuns în oraș.

Guvernul spaniol a organizat la Madrid o reuniune de urgență ca să găsească soluții pentru rezolvarea crizei. A fost convocat ambasadorul marocan, pentru a-i reaminti că dorința Spaniei este ca asemenea acțiuni să nu se repete. Potrivit ministrul spaniol de externe, s-a cerut o variantă de compromis, pentru ca toți cei care au intrat ilegal pe teritoriul Spaniei sa plece înapoi, în Maroc.

Ministrul de Externe spaniol spune că a discutat și cu ceilalți oficiali europeni, care s-au arătat foarte îngrijorați, pentru că problema migrației este una sensibilă la nivelul Uniunii Europene. Mulți au trebuit să fie salvați. O persoană a murit. Cel mai important lucru acum este că Marocul continuă să-și ia angajamentul că va preveni plecările neregulate și că cei care nu au dreptul de ședere reîntorși în mod ordonat și eficient. Frontierele spaniole sunt frontiere europene”, a spus Ylva Johannson, comisar european pentru afaceri interne.

Situația este ceva mai tensionată în stradă. Au fost proteste în fața Ambasadei Marocului din Madrid. Grupurile de activiști și-au strigat nemulțumirile față de cum a fost gestionată criza și au cerut și demisia premierului Sanchez.

Opinia ta contează. Comentează!