Un funcționar al municipiului Chișinău a fost oprit de inspectorii de patrulare, în trafic, sub bănuiala că este beat la volan
Social 29 septembrie 2023, 20:04 | 462

Un funcționar al municipiului Chișinău a fost oprit de inspectorii de patrulare, în trafic, sub bănuiala că este beat la volan. Pentru a nu fi documentat, șoferul le-a prezentat ofițerilor un pașaport diplomatic. Potrivit surselor noastre confidențiale, este vorba despre adjunctul pretorului sectorului Botanica, Roman Macovenco. Reprezentanții Primăriei Chișinău și ai Preturii Botanica nu ne-au răspuns la apel pentru o reacție. Ministerul de Externe afirmă că pașaportul diplomatic prezentat de către funcționar a fost anulat.

Potrivit unui comunicat al poliției, cazul a fost înregistrat aseară, în jurul orei 18:00, pe o stradă din sectorul Botanica. Inspectorii de patrulare au observat că un automobil Skoda se deplasa neuniform și crea situații de risc celorlalți participanți la trafic. Mașina a fost oprită și ofițerii i-au propus șoferului de 32 de ani să fie testat alcoolscopic. Bărbatul a refuzat, dar inspectorii l-au escortat la Dispensarul republican de Narcologie. Specialiștii au stabilit că șoferul avea o concentrație de 1,04 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. În timpul examinării, ofițerii au constatat că bărbatul are o funcție de conducere în cadrul Primăriei Chișinău, iar pentru a nu fi documentat, acesta a prezentat un pașaport diplomatic, pe care nu l-a predat dintr-o activitate anterioară.

Într-o reacție, Ministerul de Externe a comunicat că actul deținut de persoana documentată a fost anulat. Ministerul de Externe amintește că în conformitate cu prevederile legale, ”este responsabilitatea fiecărui titular să predea pașaportul diplomatic după încheierea mandatului de serviciu”.

Noi am încercat să vorbim cu cel vizat, formând numărul de telefon indicat pe pagina web a Preturii Botanica, dar acolo ni s-a spus că am apelat greșit. Pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, nu ne-a răspuns la apelurile noastre repetate. Nu am primit vreun răspuns nici de la reprezentanții Primăriei Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!