La Beijing au început Jocurile Olimpice de iarnă
Externe 4 februarie 2022, 19:53 | 707

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă a început astăzi la Beijing, cu o ceremonie de deschidere spetaculoasă. Astfel, capitala Chinei devine primul oraş care găzduieşte atât o olimpiadă de vară, cât şi una de iarnă. Țara noastră va fi reprezentată la Olimpiada de iarnă de 5 sportivi.

Spectacol la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Festivitatea a fost realizată de regizorul chinez Zhang Yimou, cel care a regizat şi ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2008, circa 3.000 de artişti, în mare majoritate adolescenţi, care au evoluat pe Stadionul Olimpic ''Cuib de pasăre''. Portdrapelul Moldovei a fost Doina Descalui, care va evolua în proba de sanie.

La Jocurile din acest an participă sportivi din 91 de ţări, printre care debutantele Haiti şi Arabia Saudită. La actuala ediţie sunt incluse 109 evenimente sportive la 15 discipline din 7 sporturi. Țara noastră are 5 sportivia la competiți din China. Pe lângă Descalui, vor mai apăra culorile Moldovei, biatloniștii Pavel Magazeev, Maxim Makarov, Alina Stremous şi Alla Gylenko. Primul start pentru moldoveni este programat deja sâmbătă, 5 februarie. Este vorba de ștafeta mixtă de biatlon. Jocurile Olimpice de la Beijing au fost boicotate diplomatic de țările occidentale.

Opinia ta contează. Comentează!