Joe Biden a anunțat că va candida din nou în 2024, tot în tandem cu vicepreședintele Kamala Harris
Externe 26 martie 2021, 15:39 | 1166

Joe Biden a ieșit ieri în fața presei, pentru prima oară de când a preluat șefia la Casa Albă. El a vorbit despre politica externă, pandemie și planurile pentru 2024. Abia ales în funcție, Joe Biden a anunțat că va candida din nou în 2024, tot în tandem cu vicepreședintele Kamala Harris.

JOE BIDEN, președintele SUA: "Răspunsul este da, planul meu este să candidez pentru realegere."

Joe Biden a râs de posibilitatea ideii de a-l înfrunta tot pe Donald Trump, în 2024.

JOE BIDEN, președintele SUA: "Nici măcar nu mă gândesc la asta. Nu am nicio idee. Nu am idee dacă va exista un partid republican."

În cadrul conferinței, Joe Biden i-a criticat pe omologii săi din China şi Rusia, Xi Jinping şi Vladimir Putin, atrăgând atenţia că ei nu respectă normele democratice şi consideră „autocraţia” drept „valul viitorului”.

JOE BIDEN, președintele SUA: "Îl cunosc pe Xi Jinping de mult timp. Până la finalul mandatului de vicepreşedinte al SUA, petrecusem mai mult timp cu Xi Jinping decât cu orice alt lider străin. Nu are trăsături democratice, dar este un tip inteligent. El este unul dintre tipii, la fel ca Vladimir Putin, care cred că autocraţia este valul viitorului şi că democraţia nu poate funcţiona într-o lume din ce în ce mai complexă."

Potrivit preşedintelui american, în secolul XXI, lupta puterilor lumii se va da între „utilitatea democraţiilor” şi cea a „autocraţiilor”.

JOE BIDEN, președintele SUA: "Pot prezice că nepoții și copiii voștri își vor face teza de doctorat pe subiectul „Cine a învins — autocrația sau democrația? Acesta este jocul, nu doar cu China. Uitați-vă peste lume, suntem în mijlocul unei a patra revoluții industriale cu consecințe enorme."

Joe Biden a precizat că va împiedica China să depăşească Statele Unite pentru a deveni cea mai puternică ţară din lume, promiţând să investească masiv pentru a se asigura că America va prevala în această rivalitate care opune cele mai mari două economii ale lumii, informează Reuters.

Opinia ta contează. Comentează!