Image-Description
Plahotniuc, triumfalist: „Pensiile, indexate cu 5,3% de la 1 aprilie”; Majorarea e MAI MICĂ decât permitea sistemul vechi
Politic 7 martie 2019, 14:00 | 3261

Pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută începând cu 1 aprilie. Anunțul a fost făcut de șeful PD Vladimir Plahotniuc, cu puțin timp în urmă, precizând că decizia a fost luată la ședința partidului.

În condițiile sistemului vechi de indexare, plățile sociale ar fi fost majorate cu 7,5%.

Anunțul a fost făcut de șeful PD Vladimir Plahotniuc, cu puțin timp în urmă.

„Am avut ședință de lucru la partid. Au fost subiecte importante care necesitau decizii politice. Am decis ca Guvernul să-și asume răspunderea pentru unele subiecte importante. De la 1 aprilie, venim cu o indexare a pensiilor cu 5,3 la sută. Adică aproape dublu față de ceea ce era prevăzut. Se va lua inflația pe ultimii trei ani. În campanie, enele partide au mințit oamenii că pensiile nu vor fi deloc indexate”, a declarat Plahotniuc.

Asta în timp ce, în condițiile sistemului vechi de indexare, toate pensiile ar fi fost majorate cu 7,5 la sută, începând cu 1 aprilie, afimă vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Totodată, Plahotniuc a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea și pentru ajutorul promis de 600 de lei de Paști pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2 mii de lei.

Din 1 ianuarie 2019, pensionarilor cu pensii mai mici de 1589 de lei li s-au promis pensii majorate cu 10 la sută. Asta spunea, la sfârșitul anului 2018, premierul Pavel Filip în ședința guvernului, dar și Vladimir Plahotniuc în scrisorile trimise pensionarilor.

Potrivit unei investigații marca Jurnal de Chișinău, cele 10% promise sunt de fapt o înșelătorie, spun pensionarii, care se plâng că li s-au tăiat suporturile financiare și li s-au adăugat circa 30 de lei.

Opinia ta contează. Comentează!