Oleg Melniciuc, din nou sub lupă
Justiţie 2 aprilie 2024, 20:07 | 251

Oleg Melniciuc, primul judecător condamnat pentru îmbogățire ilicită, va fi cercetat penal pentru hărțuire sexuală. Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a obținut astăzi acordul Consiliului Superior al Magistraturii pentru pornirea urmăririi penale. În replică, Melniciuc declară că se confruntă cu o intimidare din partea unor persoane din sistem.

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, în prezența lui Oleg Melniciuc, s-a desfășurat fără presă. După deliberări, membrii CSM au decis, cu opt voturi „pro” și două „împotrivă”, să dea acordul pentru cercetarea penală a judecătorului, în baza art. 173 din Codul Penal – „hărțuirea sexuală”.

Procurorul general interimar a solicitat acest încă în luna mai 2022. Atunci, CSM a respins sesizarea, iar Curtea de Apel Chișinău a anulat, prin decizia din 12 octombrie 2023, hotărârea Consiliului și a dispus reexaminarea sesizării respective.

SERGIU CARAMAN, preşedinte interimar al CSM: "CSM a reexaminat sesizarea procurorului general, care este datată încă din 24 mai 2022 și astăzi prin hotărâre CSM a admis această sesizare și a dat posibilitate organului de urmărire penală să execute acțiune de urmărire penală în acest caz."

În replică, Oleg Melniciuc declară că nu este vinovat și va ataca decizia CSM în instanță.

OLEG MELNICIUC, judecător suspendat: "- Cunoașteți tot, eu consider că este neîntemeiat, eu am demonstrat chestia aceasta chipurile hărțuire în privința unei persoane care era la practică. - Respingeți aceste acuzații? - E același caz care și anterior a apărut în presă? - E același caz. Anterior cererea a fost respinsă, a fost contestată la Curtea de Apel, au anulat hotărârea, se va examina la CSJ, vom vedea rezultatele."

Melniciuc este de părere că ancheta respectivă este „o intimidare din partea unor persoane din sistem”.

Oleg Melniciuc este primul magistrat, care a ajuns pe banca acuzaților pentru îmbogățire ilicită. În septembrie 2021, el a fost condamnat de Judecătoria Anenii Noi la șapte ani de închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentința nu este definitivă. Oleg Melniciuc pledează nevinovat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie