Jurnalul orei 17, 1 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 1 noiembrie 2023, 20:46 | 778

Prezentat de Vasile Luchianu

Angajații instituţiilor de învățământ general public vor primi compensația de patru mii lei în luna octombrie a fiecărui an, începând cu luna ianuarie viitor. Profesorii vor fi scutiți de obligativitatea de a raporta utilizarea compensației, potrivit unui proiect al Ministerului Educației.

A început înregistrarea cetățenilor pe platforma compensatii.gov.md, pentru sezonul rece 2023-2024. Programul ”Ajutor la contor”, lansat astăzi, îi vizează pe cetățenii beneficiari de compensații la curent, energie termică și gaz. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a reiterat că plata monetară va constitui 800 de lei, cu o creștere de 100 de lei față de anul trecut.

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui, în premieră, reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale Uniunii Europene și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările blocului comunitar. Evenimentul cu genericul „United4Moldova” va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, și va fi găzduit de Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie