Jurnalul orei 19, 4 Mai
Jurnalul orei 19:00 4 mai 2023, 20:24 | 838

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

În loc să ajungă la refugiații ucraineni, ajungeau pe mâna angajaților Primăriei Chișinău. Vorbim despre mai multe produse alimentare și nealimentare, achiziționate din fonduri externe. Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gâlca, dar și un subaltern, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Cei care vor purta panglica negru-oranj sau o vor vinde în ziua de 9 mai vor fi amendați, exact ca anul trecut. Atenționarea a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, care a precizat că ”aceeași măsură se referă și la literele Z, și V”.

Cetățenii din cele 27 de țări ale Uniunii Europene, dar și din alte state, ar putea activa aici fără a fi nevoie de un permis de muncă. Guvernul vrea să modifice legea privind regimul străinilor, pentru a liberaliza accesul la muncă. Ce mai țintește această inițiativă a Ministerului Dezvoltării Economice, vedeți în câteva minute!

Rusia a lansat un nou atac masiv cu drone iraniene asupra Ucrainei. Explozii au fost auzite în capitala Kiev şi în alte oraşe în primele ore ale zilei. 18 din 24 de drone lansate de Rusia au fost doborâte, au anunțat autoritățile ucrainene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie